Senaste inläggen

Av Josefine - 24 april 2013 18:30

 


Glassätandet fortsätter och här testar jag, Micke och Lisa en nyhet. Blåbär och vanlij från Carte Dor. Dett är en perfekt pannkaksglass och med denna kan man faktiskt skippa blåbärssylten till pannkisarna. Den fås på köpet i denna glass.


 

Smak: En lätt eftermatenglass. Den känns fräsch och syrlig.

Konsistens: Syltig och allsidig.

Utseende: Småchokladhjärtan av vitt och brunt och nyanserad med mönster i vitt, rosa, och lila.


Betyg: 3 av alla 3.

Av Josefine - 21 april 2013 19:34

  

Italiensk mint- och chokladglass


Hälsade på hos kusin Micke och Lisa med kidsen. Vi körde ett glassparty med tre olika smaker av glass och tre betygsättningar på varje glass. Första glassen var en mintglass. Jag är och har aldrig varit något mintfan. Har kunnat stoppa in en After Eight i brist på annat godis, men det är också allt. Mint brukar smaka Colgate för mig, men denna glass och gång var något helt annat/annan. Undra om jag nu blivit omvänd. Riktigt gott och annorlunda.


 


Smak: Mild smak av mint. Som After Eight. Mjuk och gräddig.

Konsistens: Mjuk

Utseende: Mintgrön. Fin färg på en glass. Och chokladflarn som topping.


Betyg: +3, 4, 3


Av Josefine - 21 mars 2013 18:58

Ännu en klassisk glassmak har fått sin plats i GBs glasslista anno 2013. Nu är päron utbytt mot jordgubb och det känns kul att de satsar på en "sommarglass". Den ersätter päron daim, som jag inte tror behövde skämmas på försäljningslistan. Nu bantar de också päronsortimentet från tre till endast två päronsorter. Nog om detta. Jordgubbsdaim är helt klart värt att testa. En sommarbubblare.

GB
Av Josefine - 18 mars 2013 18:46

Äntligen har GB fattat. Kul när de kommer med lite nytt och fräääääscht. Eller nygammalt åtminstone. Ser ut som en 80-talsklassiker i ny mundering. Ganska enkel glass, som inte behöver va mer avancerad än så här. Den slår jag snart till på. Inväntar rätt blåbärsläge bara. Håller tummarna att den går mer på bär än sylt.

Av Josefine - 29 januari 2013 21:55

     

Pannkaksbuffe och kokosglass från Djurgårds Glace med kärleken.Till det damernas Australien Open-final. Ett ypperligt sätt att starta en lördag på :)


Tips: Ha på skivad banan och ev lite rom, så blir det en RIKTIG karibisk dröm.


En supergod kokosglass finns att finna i Gallerian alldeles vid stora entren. Montis heter stället som serverar italiensk glass.  


Smak: Mycket kokos. Hela rivna kokosflingor. Choklad och vanilj. Kände smak av både rom och kanel, men finns inte med i innehållsförteckning. Spelar tungan ett spratt tro.


Konsistens: Hela rivna koksflingor.


Utseende: Ser vinterfriskt och krispigt ut. Kritvit med brun kakao.


Betyg: 3/+5

Av Josefine - 21 januari 2013 19:59

   
TV-kväll med lakritsglass. Valde mellan GW:s ”En pilgrims död” del 2 och PSG:s match i Ligue 1. Det var fotboll som lockade mest. Surprise! J Den andra finns ju på playen. Ett Zlatan-mål och så glass på det. Finfin söndagskväll!
 
Tips: Om du köpt en halvliters GB kan du skära den i två delar och få en/två pappförpackning med glass att äta ur (Se bild). Du slipper ta fram assietten mao. Ett ytterligare tips jag fick från min kollega och vän Titti är att spritsa på Ohojs lakritssås över hela halvlitern. Såsen stelnar vid kyla och det blir en rektangulär lakritspuck med ett tjockt lager av lakritsskal. Fega inte utan kläm ordentligt på tuben! Ska det va, ska det va! :) 
 
Och kolla in det HÄR receptet på Rocky Road lakrits: http://www.lakrits-mint-choklad.se/Recept.aspx?id=7
 
 
Ohojs lakritssås
 
Smak: Av lakritspuck, men utan skalet. Krämigt gräddig vanilj. Vill hänga kvar vid lakritssmaken, som försvinner för snabbt. Lakritssmaken är schizo. Ibland söt och ibland salt, vilket så klart är helt perfekt.
Konsistens: Både mjuk i vaniljen och mjukseg i lakritssåsen.
Utseende: Vit med virvlar av svart elegant lakritssås. Ser festlig ut.
 
Betyg: +4/+5

GB
Av Josefine - 17 januari 2013 17:08

Idrottsgalan med Frida - här eller där? Eftersom jag arbetat med idrott har jag suttit vid borden några år och haft det gött och känt mig lite gala. Frida hade läktarbiljetter denna kväll och det kan också vara kul. Efter sändningen tar man sin drinkbiljett, går ner och slår klackarna i taket med golvfolket. Lite smått oroliga tankegångar spökade för oss (tänk om vi missar något om vi inte går?) Hemska tanke! Vi beslöt oss till sist för att vara starka (läs: bekväma!) och ha galan hemma med närhet till både skämskuddar och mysbyxor. Betryggande var också vetskapen att det inte en enda gång har serverats glass. Satt nöjd i soffan med vår framhöftade trerätters med avslutande Triumfglass Päron Mjölkchoklad. Ingen "Symfoni på nån spröd torrostad bädd av handplockade ugnsbakade exotiska vinteräpplen" här inte. Plain päron och choklad! 


Tips: Skippa slim fit-jeansen. Mysbyxorna på när man äter så här pass mäktig glass. Notera att skummjölk är den ingrediens som står först i innehållsförteckningen. Undra om det är den som gör härligheten lite väl mäktig, även för storkonsumenten? 


Smak: Snäll njutbar päronsmak. Mjölkchokladen smakar nougat. Söt och gräddig. Blir lätt mäktig och kan växa i munnen varav en omgång räcker.  För tankarna till det glada 80-talet, då päron (i min värld) förutom vanilj, choklad och jordgubbe praktiskt taget var det enda som fanns i glassdisken. Päron hade edge på den tiden ska ni veta! Den var utvald, speciell!
Konsistens: Som en kudde - fluffig, följsam, mjuuuk.
Utseende: Mintgrön med virvlar av brun mjölkchoklad (om det verkligen var det). Ganska snygg! 


Betyg: +3/+5

Av Josefine - 11 januari 2013 21:10

 

På mässa i Linköping, Bestämde mig att ta vägen förbi pressbyrån för glass. Kände en plötslig craving! Hade sen tidigare ett glassogram i mobilen jag inte utnyttjat tidigare. Vilken klockren ide btw. Glassogram skulle de marknadsföra hårdare. Har inväntat tillfälle att nyttja det och nu fanns ett ypperligt läge. Avnjöt denna delikata Päron Daim, GB:s nykomling no 1, på hotellrummet. Det blev min middag för jag slocknade nöjd strax efteråt.


Viktigt att tänka på: Ha inga akta-mig-så-du-inte-spiller-kläder på dig. Det gäller vilken daimglass du än äter. Chokladen på toppstruten sprätter lätt ner på kläder och vid kontakt med rumstemperatur är chokladfläckar snabbt ett faktum.


Smak: Piggelin i mjukglassformat. Till skillnad från originalet stjäl päronsmaken fokus från daimen, både på gott och ont. Päronet ber inte om ursäkt... den är  tydlig, men kan kännas för lagom i smak. Göassen känns lätt och mäktig på samma gång.

Konsistens: Krämig och mjuk och tuggmotstånd i våfflan. En allt-i-ett-glass! En roller coaster som är rolig och spännande att äta. Det händer något hela tiden. Och när man klivit av (ätit upp) vill man åka igen, börja om på nytt. Dock lite väl seg och mjuk våffla.

Utseende: Ståtlig. Kungen av alla glassar, utseendemässigt, trots den deformerade struten on the top.


Betyg: 3/+5

De senaste glassarna

Om bloggen


Läs mina tankar om glass och om bloggens syfte här...

Glasskategorier

Sök i bloggen

Kontakta mig

1 besvarad fråga

Arkiv

Länkar

RSS

Vad tycker du?

Omröstningar

Viken snabbmatkedja gör den godaste 10-kronorsglassen?
 Burger King
 McDonalds
 Max

Ovido - Quiz & Flashcards