Direktlänk till inlägg 11 januari 2013
På mässa i Linköping, Bestämde mig att ta vägen förbi pressbyrån för glass. Kände en plötslig craving! Hade sen tidigare ett glassogram i mobilen jag inte utnyttjat tidigare. Vilken klockren ide btw. Glassogram skulle de marknadsföra hårdare. Har inväntat tillfälle att nyttja det och nu fanns ett ypperligt läge. Avnjöt denna delikata Päron Daim, GB:s nykomling no 1, på hotellrummet. Det blev min middag för jag slocknade nöjd strax efteråt.
Viktigt att tänka på: Ha inga akta-mig-så-du-inte-spiller-kläder på dig. Det gäller vilken daimglass du än äter. Chokladen på toppstruten sprätter lätt ner på kläder och vid kontakt med rumstemperatur är chokladfläckar snabbt ett faktum.
Smak: Piggelin i mjukglassformat. Till skillnad från originalet stjäl päronsmaken fokus från daimen, både på gott och ont. Päronet ber inte om ursäkt... den är tydlig, men kan kännas för lagom i smak. Göassen känns lätt och mäktig på samma gång.
Konsistens: Krämig och mjuk och tuggmotstånd i våfflan. En allt-i-ett-glass! En roller coaster som är rolig och spännande att äta. Det händer något hela tiden. Och när man klivit av (ätit upp) vill man åka igen, börja om på nytt. Dock lite väl seg och mjuk våffla.
Utseende: Ståtlig. Kungen av alla glassar, utseendemässigt, trots den deformerade struten on the top.
Betyg: 3/+5
Kollade till Maddes nya place i förra veckan. Blev bjuden på ugnsbakad lax med färsk pasta och till efterrätt självklart glass. Vi är glasspartners och Madde kommer ofta med nya uppskattade inputs på smaker. Denna dag provade vi en av Coops egna...
Tisdagens mellanmål blev en yoghurtglass från 7 Eleven. Ätit den en gång tidigare, men då var det min "nattmacka". Nu sken solen när jag traskandes längs avenyn mumsade i mig denna jordgubbsglass i liten storlek, som räckte hela gatan lång. Fund...