Direktlänk till inlägg 11 november 2012
Marängsuisse serveras med söt och salt tjinuskisås, älggräsglass och rostade hasselnötter från Klockargården
Kusinmys och firande av 70 år i livet tillbringades på Klockargården i Tällberg, Dalarna, här i helgen. En fyrarättersmiddag avslutades med.... glass. Javisst! Dock inte vilken glass som helst, utan någonting så spännande som en älggräsglass. Yes, ni läste rätt och den är trots betyget väl värd att testa. Som jag brukar säga "glass är gott" och skalan är den berömda gottometerskalan.
Smak: "Naturlig" smak. Känns mao ekologisk, smakar lite äng/gräs och som en ko luktar, fast positivt (hur det går ihop vet jag inte). Lagom söt och bassmaken är vanilj.
Konsistens: Lättsmält.
Utseende: Vit och lite prickig (är det gräs?).
Betyg: 2/+5
Kollade till Maddes nya place i förra veckan. Blev bjuden på ugnsbakad lax med färsk pasta och till efterrätt självklart glass. Vi är glasspartners och Madde kommer ofta med nya uppskattade inputs på smaker. Denna dag provade vi en av Coops egna...
Tisdagens mellanmål blev en yoghurtglass från 7 Eleven. Ätit den en gång tidigare, men då var det min "nattmacka". Nu sken solen när jag traskandes längs avenyn mumsade i mig denna jordgubbsglass i liten storlek, som räckte hela gatan lång. Fund...