Direktlänk till inlägg 10 november 2012
Vanilj med lakritscrisp samt nödvändiga tillbehör
I Falun för att hälsa på favvokusinen Nina och hennes papps Rolf och åka till Tällberg för en SPA-övernattning, blev jag bjuden på glass. Pappa Rolf hade gått bananas på tillbehörssortimentet, vilket så klart mottogs med glädje och hurrarop. Vaniljglass är verkligen den perfekta basen för att sen kunna toucha upp med ex. kola, choklad och lakrits, som fanns så att det räckte och blev över.
Vi fikade över en SIA vanilj, som enligt oss alla är favoriten bland vaniljglass. Någon sa också något mindre snällt om GB:s vanilj.
Viktigt att tänka på: Vanilj är världens mest sålda glassmak och det finns en anledning till det. Nämligen att alla gillar vanilj.
Tips: Tillbehör i form av sylt (hallon, hjortron, jordgubbar, blåbär), chokladsås, kolasås, lakritscrisp. Vaniljglass kan du toppa med vad som helst för att få just DIN favvosmak. Perfekt!!
Smak: Vanilj, plain and simple! Inte mycket sockersmak, vilket är ett plus.
Konsistens: Mer krämig än medel. Håller bra i värmen/rumstemperatur utan att smälta och lätt att frysa om.
Utseende: Vitt med svarta små frön från vaniljstång.
Betyg: +4/+5
Kollade till Maddes nya place i förra veckan. Blev bjuden på ugnsbakad lax med färsk pasta och till efterrätt självklart glass. Vi är glasspartners och Madde kommer ofta med nya uppskattade inputs på smaker. Denna dag provade vi en av Coops egna...
Tisdagens mellanmål blev en yoghurtglass från 7 Eleven. Ätit den en gång tidigare, men då var det min "nattmacka". Nu sken solen när jag traskandes längs avenyn mumsade i mig denna jordgubbsglass i liten storlek, som räckte hela gatan lång. Fund...